Een leuke pakjesavond voor iedereen

Pakjesavond: alles is veel te snel uitgepakt

Als ouder van (jonge) kinderen ken je het pakjesavond gedoe vast wel: zodra de cadeautjes in de kamer staan is er geen houden meer aan en voor je het weet zijn alle cadeautjes uitgepakt. Dagen van voorbereiding, verlanglijstjes doorspitten, cadeautjes kopen, rekenen (want je wilt wel voor ieder kind hetzelfde uitgeven) worden in hooguit een half uur weggevaagd. En weer besluit je dat het volgend jaar anders moet.

Hoe wordt het een leuke pakjesavond?

pakjesavond

Er zijn diverse mogelijkheden om van pakjesavond ook echt een heerlijk avondje te maken. Het sleutelwoord hierbij is volgens mij: spelletjes. Zodra je een spelletje maakt van het zoeken naar of uitpakken van cadeautjes duurt het uitpakken veel langer en heb jij als ouder ook meer plezier. Ik beleefde daar in ieder geval erg veel plezier aan en nu. mijn kinderen wat ouder zijn herinneren ze zich vooral de speurtochten en niet de cadeautjes.

Speurtocht

Mijn favoriet was altijd het uitzetten van een speurtocht door het huis. Je kunt aanwijzingen geven en de cadeautjes op diverse plekken verstoppen. Ik verstopte op diverse plekken in huis raadsels die weer leidden naar andere raadsels en op het laatst kwamen de kinderen bij de cadeaus uit. Of ik verstopte overal letters ide ze met een antwoord op een vraag konden vinden en die letters vormden dan de verstopplek van de cadeautjes. Het spel werd altijd ingeleid door een brief van Sinterklaas die op een of andere manier bezorgd werd. Een een jaar hebben de videoboodschap van Sinterklaas gebruikt om te starten. Ook een leuke tip hoor, die videoboodschap. De verbazing op de gezichten van de kinderen, heerlijk!

Toen ze wat ouder waren moesten ze met de antwoorden van de raadsels een rebus oplossen. En toen de oudste niet meer geloofde hielp hij mee met het uitzetten van de speurtocht en hadden we samen erg veel plezier met de voorbereidingen. Nog steeds hoopt vooral de jongste dat er weer eens een speurtocht aankomt. Wie weet, ook als je puber bent is zoiets stiekem best leuk.

Kortom: leef je uit! De voorpret is zo leuk, eigenlijk vond ik dat veel leuker dan de avond zelf.

Dobbelspel

Je kunt ook van het uitpakken zelf een spel maken door de kinderen met een dobbelsteen te laten gooien. Ieder kind heeft een nummer en zodra zijn of haar nummer gegooid wordt mag hij of zij een cadeautje uitpakken. In de winkels zijn ook diverse cadeauspelletjes verkrijgbaar om het uitpakken van cadeautjes leuker te maken. Op de website van VT wonen vind je ook een leuk dobbelspel. Vorig jaar speelde mijn jongste dit spel met zijn voetbalelftal. Het was geweldig leuk en lachen en zeker voor herhaling vatbaar.

Eetpauze

pakjesavond kruidnoten

Ook een goed idee is om tussendoor een eetmomentje in te lassen. Zo zorg je er voor dat niet alles in een keer uitgepakt wordt. Of maak van tevoren pepernoten en stop die in de oven voordat je begint met uitpakken. Als de oven klaar is heb je automatisch een pauze. hier nog een recept voor kruidnootjes.

Ik wens jullie een fijne Pakjesavond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van memberi.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 281 reviews.
Door onze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren.