Sinterklaas schoenzetkalender

Wanneer mogen ze bij jou de schoen zetten?

Ken je dat, die dagelijkse discussie met je kind wanneer de schoen voor Sinterklaas gezet mag worden? Met onze schoenzetkalender is dat voorbij. Laat je kind de kalender mooi kleuren en in de schoen doen. Vervolgens kan Sinterklaas aangeven wanneer de schoen gezet mag worden. En kinderen luisteren heel goed naar Sinterklaas dus van die discussie ben je af 😉 Maar hoe is dat eigenlijk ontstaan, die traditie van het schoenzetten?

Waarom zetten we een schoen voor Sinterklaas?

Het zetten van de schoen werd al in de 15e eeuw gedaan op Sinterklaasavond en was toen bedoeld voor de armen. Kinderen zetten dan op 5 december hun schoen in de kerk, waarna de schoenen werden gevuld door de rijken. De inhoud van de schoenen werd een dag later, op 6 december, de sterfdag van Sint Nicolaas, verdeeld onder de armen. In de 16e eeuw begon men met het gebruik dat kinderen thuis hun schoen zetten, waar zij door hun ouders werden gevuld met speelgoed en snoepgoed.

Dat het zetten van de schoen uitgebreid is van alleen op 5 december naar zowat alle dagen van de week tussen de aankomst van Sinterklaas en pakjesavond, dat zal wel door de kinderen door de loop van de jaren heen afgedwongen zijn, ik kon er op Internet niet echt een verklaring over vinden.

Ik gebruikte voor mijn kinderen ook een schoenzetkalender (wij vulden ‘m wel gewoon samen in) en ik moet zeggen dan dat altijd erg goed werkte. Helemaal feest was het als als verrassing op een andere dag dan afgesproken de schoenen ook gevuld waren. Dat waren de leukste dagen voor mij als ouder. In een volgende blog meer over pakjesavond en tips over hoe je ervoor kunt zorgen dat het niet alleen maar een uitpakrace is maar het ook nog een gezellige avond wordt. Heb jij hier tips voor, laat het weten!

Schoencadeautjes

En wat doe je dan in de schoen? Snoep is natuurlijk altijd goed. In onze webshop vind je ook een aantal leuke kleine cadeautjes voor in de schoen. Bruisballen bijvoorbeeld, of knettergel of een handige zipperlight. Allemaal kleine cadeautjes die onder de 5 euro kosten.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, acties en nieuwe producten en profiteren van vast klanten voordeel? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, dan mis je niets meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van memberi.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 281 reviews.
Door onze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren.