Muurstickers voor je woning

Muurstickers: een nieuwe look voor je interieur

Muurstickers zijn een populaire manier om je interieur een nieuwe look te geven. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren, waardoor er voor ieder wat wils is. In dit blogartikel gaan we in op de verschillende soorten muurstickers, waar je rekening mee moet houden bij het plakken en geven we tips over hoe je ze het beste kunt plakken.

Mocht je na het lezen een sticker willen aanschaffen dan hier alvast wat linkjes naar de verschillende soorten muursticker:

Soorten muurstickers

Er zijn verschillende soorten muurstickers te verkrijgen, waaronder:

 • Afbeeldingen: Dit zijn de meest voorkomende soort muurstickers. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei afbeeldingen, van dieren en natuur tot abstracte vormen en patronen. Afbeeldingsstickers kunnen een ruimte een speelse, romantische, rustgevende of juist dynamische uitstraling geven.
 • Tekst: Muurstickers met tekst zijn een leuke manier om een persoonlijk tintje aan je interieur toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld een quote, een naam of een citaat op de muur plakken. Tekststickers kunnen een ruimte een stijlvolle, inspirerende of juist grappige uitstraling geven.
 • Decoratieve elementen: Muurstickers met decoratieve elementen, zoals bloemen, sterren of hartjes, kunnen een ruimte een speelse en romantische uitstraling geven. Decoratieve elementen kunnen ook worden gebruikt om een ruimte te accenteren of om een bepaalde sfeer te creëren.
 • Letters en cijfers: Muurstickers met letters en cijfers zijn een leuke manier om een kinderkamer of speelkamer te versieren. Je kunt bijvoorbeeld de naam van je kind op de muur plakken of een cijferreeks voor de slaapkamerdeur. Letters en cijfers kunnen ook worden gebruikt om een boodschap over te brengen, zoals een quote of een datum.

Rekening houden bij plakken

Als je muurstickers gaat plakken, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken:

 • De ondergrond: Muurstickers plakken het beste op een gladde en stofvrije ondergrond. Zorg ervoor dat de muur schoon en droog is voordat je de sticker aanbrengt. Als de muur niet glad is, kun je de muur eerst voorbehandelen met een primer.
 • De maat: Meet de muur goed op voordat je de sticker bestelt. Zo voorkom je dat de sticker te groot of te klein is voor de muur.
 • De plaats: Bedenk op welke plaats je de sticker wilt plakken. Zorg ervoor dat de sticker op een zichtbare plek komt te zitten, maar niet op een plek waar je er snel tegenaan stoot.
 • De temperatuur: Muurstickers plakken het beste bij een temperatuur van 15 tot 25 graden Celsius.

Tips voor het plakken

Als je muurstickers gaat plakken, is het belangrijk om de volgende tips te volgen:

 • Maak de ondergrond schoon en droog. Gebruik een zachte doek of een spons om de muur schoon te maken. Zorg ervoor dat er geen stof, vuil of vet op de muur zit.
 • Verwijder het papier van de sticker. Gebruik een scherpe schaar of mes om het papier voorzichtig van de sticker te verwijderen.
 • Plak de sticker op de gewenste plaats. Plak de sticker voorzichtig op de muur. Zorg ervoor dat de sticker goed vast zit.
 • Gebruik een strijkijzer of een spatel om de sticker aan te drukken. Gebruik een strijkijzer op een lage temperatuur om de sticker aan te drukken. Je kunt ook een spatel gebruiken om de sticker aan te drukken.

Verwijderen van muurstickers

Muurstickers zijn meestal gemakkelijk te verwijderen. Je kunt ze voorzichtig lostrekken of met een föhn verwarmen om ze los te laten.

Conclusie

Muurstickers zijn een leuke en eenvoudige manier om je interieur een nieuwe look te geven. Er zijn veel verschillende soorten muurstickers verkrijgbaar, dus er is voor ieder wat wils. Door rekening te houden met de bovenstaande tips, kun je de muurstickers op de juiste manier plakken en er jarenlang van genieten.