Kinderfeestje Zeist: slijm maken!

slijm maken zeist

Slijm maken: leuk voor een kinderfeestje in Zeist

slijmfeestje

Kinderfeestje in Zeist? Zoals je elders op onze website kunt lezen hebben wij een leuke ruimte achter onze winkel in Zeist die we verhuren voor bijeenkomsten. De ruimte wordt veel geboekt voor kinderfeestjes. Het meest populair bij de kinderen: een slijmfeestje! What else….

Kan ik het ook?

Omdat die meiden prima weten hoe ze slijm moeten maken is het voor zo’n kinderfeestje eigenlijk alleen maar van belang om zoveel mogelijk ingrediënten te kopen. Dus heb ik de groothandel en de Action (uiteraard, iedere slime lover komt daar ;-)) leeggekocht: lijm,lenzenvloeistof, scheerschuim, baking soda, verf, geurstof, glitters ,wasmiddel, etc.

slijm maken

Op Internet zocht ik naar slijmrecepten. Nou, die zijn genoeg te vinden. Ieder meisje tussen de 6 en 20 jaar kan het, doet het en wil dat dan met de hele wereld delen op Youtube. Dus als je minimaal 2 keer ouder bent dan deze meisjes, wat kan er dan mis gaan?

Nou, veel dus. Wat ik ook probeerde, ik kreeg het maar niet voor elkaar. Ondertussen kon ik geen scheerschuim meer ruiken en zat mijn keuken elke keer onder de meest geweldige kleuren smurrie. Ik besloot het op te geven en het gewoon aan de meiden over te laten.

Ik kocht nog wat leuke glazen potjes en versiering voor de potjes en wachtte rustig het feestje af.

Het slijm kinderfeestje

potje slijm

Eindelijk was het zover: het slijmfeestje. De meisjes waren lyrisch dat ze slijm mochten maken, alsof ze het nog nooit hadden gedaan. Ik denk eigenlijk dat ze blij waren dat het eindelijk weer eens mocht, want de meeste ouders hebben het goedje wel uit hun huis verbannen.

Er werd driftig gemengd, geroerd en gekneed en de ruimte vulde zich (weer) met scheerschuim lucht. En wat mij al die keren niet lukte ging nu met het grootste gemak: de meiden maakten prachtige fluffy slijm, clear slijm en glitterslijm. De mooiste creaties kwamen voorbij en ze kregen er geen genoeg van. Tijd om de potjes te versieren was er bijna niet, er moest vooral slijm gemaakt worden!

Slijm maken: de truc

Inmiddels weet ik wat het toverwoord is bij slijm maken: geduld! je moet blijven roeren en kneden. Tja, en geduld is nou net iets waar het bij mij een beetje aan ontbreekt. Dus ik ging al snel weer weer schuim toevoegen, of lenzenvloeistof. En dat terwijl ik gewoon had moeten blijven roeren.

Conclusie: slijm maken is leuk, als het lukt. En om te slagen moet je geduld hebben. 

Tot 2020 hebben we tientallen slijmfeestjes gegeven. Vanwege drukte in de winkel zijn we hiermee gestopt en verhuren we alleen nog onze feestzaal.

 

kinderfeestje slijm                      slijm maken zeist           .                   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *